Sökresultat

Filtyp

Din sökning på "*" gav 533459 sökträffar

Ny bok: Fika, Hygge and Hospitality

Publicerad 20 december 2019 Christer Eldh och Fredrik Nilsson är redaktörer för den nya boken "Fika, Hygge and Hospitality : The Cultural Complexity of Service Organisation in the Öresund Region." Om boken: Hospitality. The word steers our attention towards good food, excellent service and perhaps a nice place to rest. Sometimes it refers to the “DNA” or special spirit that characterises those who

https://www.ses.lu.se/artikel/ny-bok-fika-hygge-and-hospitality - 2025-04-21

"Service Management har gett mig en trygg grund"

Publicerad 16 januari 2020 Tre snabba frågor till Angelica Alfvén, som tog examen från Service management 2018. Vad arbetar du med i dag?- Idag jobbar jag på ett konsultföretag med ansvar för att kontoret ska gå runt och att alla konsulter ska trivas. Uppgifterna varierar mycket vilket är väldigt kul, mest av allt tycker jag om att planera våra event och jobba med employer branding!Hur har Service

https://www.ses.lu.se/artikel/service-management-har-gett-mig-en-trygg-grund - 2025-04-21

Josefine Östrup Backe spikade sin avhandling

Publicerad 17 januari 2020 Igår hördes hammarslagen från tredje våningen på Campus Helsingborg. Det var Josefine Östrup Backe som traditionsenligt spikade sin doktorsavhandling, efter många års arbete. Nu är siktet inställt på disputationen den 7 februari. Josefine Östrup Backes avhandling har titeln Enacting "the local" in culinary turism: A study of culinary actors and their practices. Det överg

https://www.ses.lu.se/artikel/josefine-ostrup-backe-spikade-sin-avhandling - 2025-04-21

Webinarium om överturism

Publicerad 30 januari 2020 Inom ramen för forskningsprojektet ”Urban turismutveckling i förnyelse” kommer en ny webbinariumserie att starta. Första tillfället är 28 februari. Syftet med webbinerierna är att bidra till kunskapsutveckling och kunskapsutbyte mellan olika intressenter. Forskarna vill skapa en plattform för möten mellan akademi, näring och offentlig verksamhet. Under de kommande åren k

https://www.ses.lu.se/artikel/webinarium-om-overturism - 2025-04-21

Turismbranschens utbildningsbehov

Publicerad 31 januari 2020 För att öka samverkan mellan turism- och upplevelsebranschen, utbildning och forskning bjuder Institutionen för Service management och tjänstevetenskap årligen in aktörer och organisationer till branschmöte. Årets första möte hade temat Branschens utbildningsbehov. Under torsdagen samlades representanter från turism- och upplevelsebranschen och forskare från institutione

https://www.ses.lu.se/artikel/turismbranschens-utbildningsbehov - 2025-04-21

Vad gör en Visual Merchandiser?

Publicerad 29 januari 2020 Den frågan besvarades under Helena Mattsons gästföreläsning för studenterna som läser första året på Retailinriktningen.  Helena Mattson från Wow kommunikation besökte oss i veckan för en  gästföreläsning. Hon berättade för studenterna om sitt arbete med visual merchandising och konceptutveckling inom handel. Hon pratade bl a om aktuella trender inom detaljhandel och hur

https://www.ses.lu.se/artikel/vad-gor-en-visual-merchandiser - 2025-04-21

IKEA välkomnade retailstudenter

Publicerad 6 februari 2020 Studiebesök på IKEA är ett återkommande inslag för studenter som läser första året på retail-inriktningen. I år var det IKEA Helsingborg som välkomnade studenterna och gav dem en bra inblick i verksamheten och hur IKEA är som arbetsplats. Retailstudenterna som nu läser kursen "Butiken i ett digitaliserat handelslandskap" togs väl emot på IKEA varuhuset i Helsingborg av M

https://www.ses.lu.se/artikel/ikea-valkomnade-retailstudenter - 2025-04-21

Josefine Østrup Backe disputerade med avhandling om kulinarisk turism

Publicerad 10 februari 2020 Fredagen den 7 februari var det dags för Josefine Østrup Backe att försvara sin avhandling Enacting ”the local” in culinary tourism: A study of culinary actors and their practices och kunde därefter titulera sig doktor i tjänstevetenskap. Om avhandlingenDet övergripande syftet med avhandlingen är att studera hur kulinarisk turism blir till som en ekonomisk, social och k

https://www.ses.lu.se/artikel/josefine-ostrup-backe-disputerade-med-avhandling-om-kulinarisk-turism - 2025-04-21

Emma Samsioe får stipendium från Helsingborgs Handelsförening

Publicerad 17 februari 2020 De fyra stipendiaterna tillsammans med Annika Olsson, rektor vid Campus Helsingborg och Sven Rosenkvist, verkställande ledamot i Helsingborgs Handelsförening. Helsingborgs Handelsförening satsar på unga forskartalanger vid Campus Helsingborg och delar ut stipendium till fyra unga lovande forskare. En utav stipendiaterna är Emma Samsioe från Institutionen för service man

https://www.ses.lu.se/artikel/emma-samsioe-far-stipendium-fran-helsingborgs-handelsforening - 2025-04-21

Masterstudent startar operaworkshop för barn

Publicerad 26 februari 2020 Albert Montañez är countertenor och har uppträtt runt om i världen. Nu studerar han masterprogrammet i service management, inriktning Culture and Creativity. Genom Visionsfonden Helsingborg har han fått stipendium för att starta upp ett projekt där barn får skapa sin egen opera. Den 14 mars startar  tre månaders programmet med workshoptillfällen på Tryckeriet i Helsingb

https://www.ses.lu.se/artikel/masterstudent-startar-operaworkshop-barn - 2025-04-21

På tur till Köpenhamn

Publicerad 27 februari 2020 Studenterna som läser sista året Service management - Tourism & Hotel spenderade en dag i Köpenhamn. Under en gedigen stadsvandring skulle de bland annat reflektera över Köpenhamn som turistdestination. Lärarna Malin Zillinger och Jan-Henrik Nilsson tog studenterna genom Christianshavn och Christiania, vidare till Nyhavn, flottans gamla bostadsområde Nyboder och till To

https://www.ses.lu.se/artikel/pa-tur-till-kopenhamn - 2025-04-21

Nytt projekt på pixlapiren

Publicerad 28 februari 2020 Studenter från Health-inriktningen tillsammans med ansvarig lärare Henrik Loodin. Health-inriktningen har fått 10.000 kronor av visionsfonden i Helsingborgs stad till att under tre år pixla en pixel på Oslopiren. Projektet har precis startat upp och studenterna var och besökte "sin pixel". En pixel är en yta på 10x10m (100kvm) och på denna ska studenterna förverkliga en

https://www.ses.lu.se/artikel/nytt-projekt-pa-pixlapiren - 2025-04-21

Studenter från service management får praktikplatser på H&M

Publicerad 17 mars 2020 H&M utlyser årligen ett antal praktikplatser som inköpsassistenter och liksom tidigare år har två utav våra studenter antagits. Victoria Julin och Sofia Sharifzadeh har redan sommarplanerna klara, de ska nämligen göra internship på H&Ms huvudkontor i Stockholm. De kommer att vara på avdelningarna H&M kids och H&M Divided. - Jag har alltid tänkt att jag vill bli inköpare, de

https://www.ses.lu.se/artikel/studenter-fran-service-management-far-praktikplatser-pa-hm - 2025-04-21

Alumner tillbaka på Campus på AGORA-dagen

Publicerad 17 mars 2020 Under förra veckan genomfördes AGORA dagen på Campus Helsingborg, en arbetsmarknadsdag som arrangeras av studenter för studenter som läser service management och strategisk kommunikation. Under dagen får de möjligheter att träffa representanter från näringsliv och organisationer och knyta viktiga kontakter för framtiden.Flera utav utställarna var tidigare studenter från Ser

https://www.ses.lu.se/artikel/alumner-tillbaka-pa-campus-pa-agora-dagen - 2025-04-21

Strategier för att skapa en attraktiv plats

Publicerad 18 mars 2020 I en ny rapport, "En perfekt plats", från Handelsrådet presenterar Ola Thufvesson 18 olika strategier som kan användas för att skapa mer intressanta och attraktiva platser. I takt med bättre kommunikationer, ökad globalisering och digitalisering behöver många fysiska platser bli intressantare och mer attraktiva för att attrahera besökare. Det handlar både om att maximera mä

https://www.ses.lu.se/artikel/strategier-att-skapa-en-attraktiv-plats - 2025-04-21

Attraktiva matupplevelser genom ”det lokala”

Publicerad 25 mars 2020 Kulinariska aktörer använder ”det lokala” för att skapa sammanhang i matupplevelsen. Genom berättelser om maten, platsen eller traditioner kan aktörer sticka ut och nå fram. Samtidigt kan det bli motsättningar om vad som egentligen är ”lokalt” och vilka aktörer eller produkter som får vara med i gemenskapen. I takt med en växande konkurrens mellan destinationer, växer även

https://www.ses.lu.se/artikel/attraktiva-matupplevelser-genom-det-lokala - 2025-04-21

Ola Thufvesson: Släpp politikerna loss - det är vår hamn!

Publicerad 7 april 2020 Ritning över området Skeppsbron i Göteborg. Bild: Socialdemokraterna Göteborg Med bygget av kvarteret Skeppsbron i Göteborg sliter politikerna åt sig kommandot från byggföretag och arkitekter. Kan estetiken bli blocköverskridande även i Helsingborg? undrar Ola Thufvesson i en artikel i Helsingborgs Dagblad. I Sveriges största hamnstad, Göteborg, är förvandlingen av gamla ha

https://www.ses.lu.se/artikel/ola-thufvesson-slapp-politikerna-loss-det-ar-var-hamn - 2025-04-21

Han efterlyser en mer hållbar akademisk karriärstege

Publicerad 8 april 2020 Foto: Kennet Rouna Idag kräver den goda, snabba akademiska karriären många resor med ett högt koldioxidutsläpp. Hållbarhetsforskaren Hervé Corvellec menar att LU borde se över sitt meriteringssystem som en följd av detta. Och även fundera över studenternas flygresor. – Idag är det oreflekterat inbakat vid rekryteringar att det ger kvalitet att ha rest mycket, men bör det va

https://www.ses.lu.se/artikel/han-efterlyser-en-mer-hallbar-akademisk-karriarstege - 2025-04-21

Fler vill läsa service management till hösten

Publicerad 16 april 2020 Den 15 april var sista dagen att ansöka om studier till hösten. När antagningssiffrorna nu har registrerats kan vi konstatera att allt fler har valt att söka sig till ett program eller fristående kurs inom service management. Med en allt osäkrare framtid har fler personer valt att söka till högre utbildning i höst. UHR rapporterar om en generell ökning på 13% i landet. Tot

https://www.ses.lu.se/artikel/fler-vill-lasa-service-management-till-hosten - 2025-04-21